Pisteet ja palkinnot

Poneille jaetaan kilpailuissa sijoittumisesta pisteitä. Näitä pisteitä keräämällä on mahdollista saavuttaa erilaisia palkintotitteleitä eli tutummin showponititteleitä. Tittelit jaetaan poneille lajikohtaisesti, eikä eri lajien pisteitä voi yhdistää tavoiteltaessa Performance Pony -titteliä. Allround Show Pony -tittelin poni taas saa keräämällä pisteitä kaikista lajeista. Ponin aiempi, alemman pistemäärän titteli korvautuu uudella sen saavuttaessa tarvittavan pistemäärän.

Ponit kilpailevat ensin lajikohtaisissa luokissa ja sijoittuessaan saavat pisteitä. Luokkien voittajat siirtyvät loppukehään mittelemään päävoittajan tittelistä ja pistepalkinnosta.

Pistearkisto

Löydät ponisi pisteet SPC:n ylläpitämästä pistearkistosta. Sieltä näet ponin ajankohtaisen pistemäärän ja showponitittelit. Ainoastaan pistearkistosta löytyvät pisteet lasketaan mukaan showponititteleitä varten.

Ota yhteyttä SPC:iin tai sandiin (anfarwol@gmail.com) jos ponisi vaihtaa omistajaa tai olet ostanut uuden ponin, joka on kilpaillut showkisoissa aiemmin! Omistaja tulee vaihtaa tietokantaan ennen kuin poni voi kilpailla uuden omistajansa kanssa!

Luokkakohtaiset palkinnot ja pisteet

1. sija 2. sija 3. sija sijat 4-10. sijat 11-20. sijat 21-40.
50p.
Class Champion
40p.
Class Reserve Champion
30.
Ei titteliä
20p.
Ei titteliä
10p.
Ei titteliä
Ei pisteitä
Ei titteliä

Loppukehän palkinnot ja pisteet

Loppukehän voittaja Loppukehän 2. sija Muut loppukehän osallistujat
100p.
Show Supreme Champion
50p.
Show Reserve Champion
20p.
Ei titteliä

Loppukehän pisteet tulevat luokkakohtaisten pisteiden päälle. Esimerkiksi ponisi on luokkavoittaja (50p.) ja se sijoittuu loppukehässä sijalle neljä (20p.) eli ponisi saa kyseisestä showkilpailusta 70 pisteen pistesaaliin.

Ruusukkeet

SPC tarjoaa kilpailijoille ruusukkeita kerättäväksi ponien palkintokaappeihin. Tutustu ruusukkeisiin täällä!

Showponitittelit ja pisterajat

Performance Pony -titteli jaetaan kahteen eri lajiin  (riding/driving) ja pisteet siihen tulee kerätä lajikohtaisesti. Ponilla voi siis olla esimerkiksi kolme eri titteliä: Quality Performance Pony (Riding), Novice Performance Pony (Driving) ja Champion In-Hand Show Pony.

Saadakseen Allround Show Pony -tittelin tulee ponilla olla tuloksia kaikista kolmesta eri lajista ja vähintään kahdesta eri lajista showponitittelit.

 Pisteet/Titteli  Novice  Quality  Champion  Sup. Ch.  Elite
 Performance Pony  200  600  1000  2000  5000
In-Hand Show Pony  200  600  1000  2000  5000
Allround Show Pony 3000 3500 4500 5500 6000

titteliplakaatit

Showponitittelien lyhenteet

 Novice  Quality  Champion  Sup. Ch.  Elite
Riding N-RD Q-RD Ch-RD SCh-RD E-RD
Driving N-DR Q-DR Ch-DR SCh-DR E-DR
In-Hand N-IH Q-IH Ch-IH SCh-IH E-IH
Allround N-AR Q-AR Ch-AR SCh-AR E-AR

Kilpauran päättäminen ja lajin vaihtaminen

Ponin ura päättyy ja tulee päättää lajikohtaisesti silloin kun se saavuttaa lajin Elite-showponitittelin. Poni ei voi myöskään osallistua kys. lajissa arvokisoihin. Poni voi jatkaa kilpailemista muissa lajeissa saavuttakseen muita lajikohtaisia showponititteleitä tai kerätäkseen lisää pisteitä Allround-showponititteliä varten.